fbpx

Arrangør

Akerselva Padleklubb
Akerselva Padleklubb
E-post
info@apk.no
Nettsted
Akerselva Padleklubb

Aktivitetsledere

 • Patricia Kennie
  Patricia Kennie
  NPF Aktivitetsleder Havkajakk

  Opprinnelig fra Canada, Patricia er oppvekst med friluftsliv, skogsturer, fjellturer, camping, ski, snowboard, sykling, svømming og kano, men begynt med kajakk seinere i voksen alder. Hun har bakgrunn i miljøvitenskap med mastergrad spesialisering i vannressurser og anvendt limnologi fra Universitetet i Ås (2012), og tidligere jobbet hos Norges Vassdrags og Energidirektorat (NVE) med forskning og forvaltning av elver og innsjøer. Etter å ha mistet sin tidligere karriere pga flereårssykdom som vist seg å være genetisk kreft (p.g.a. BRCA-1 genfeil) og omfattende kreftbehandling med operasjoner og cellegift har hun seinere bygd opp helsen, formen, styrkene og nytt deltidskarrier med hjalp av trening, kajakkpadling og friluftsliv.

  Patricia har tatt mye kurs og sertifiseringer fra Norges Idrettshøgskole (NiH, friluftsliv deltid), Den Norske Turistforening (DNT, nærturleder havkajakk og nærturleder skog), og Norges Padleforbund (NPF, aktivitetsleder havkajakk, teknikkurs, grunnkurs hav, grunnkurs kano, livredning ute), SUP-kurs, og flere kurs i livredning (på elv, is, innsjø, hav, svømmebasseng). Hun har hospitert som frivillig praksis-instruktør hos Akerselva Padleklubb (der hun nå jobber som instruktør, turleder, arrangementansvarlig, og i valgkomiteen), Drøbak Kajakklubb (der hun jobber som instruktør), DNT Sørenga/Gressholmen (der hun jobber som nærturleder for havkajakk og med program for barn og unge), Nøklevann Ro- og Padleklubb (der hun jobber som nøkkelvakt og var tidligere styremedlem/utstyrsansvarlig), og Nesodden Kajakklubb, og vært i arbeidstrening for instruktører og turledere hos Mad Goats Oslo Kajakkskole.

  Hun er opptatt av å inspirere og assistere nybegynnere som trenger en hjelpende hand å komme igang med friluftsliv og padlesport for å hjelpe de finne gleden i fysisk aktivitet i naturen, komme i bedre form og endre til en sunnere livstil, eller de som er allerede aktiv i natursport men vil utvide sine kompetanser å mestre nye idrettsaktiviteter. Som veien til bedre liv og helse og nærheten til natur, og samtidig viser hva som er mulig med mye vilje, øvelse og innsats

 • Kyle Tsigakis
  Kyle Tsigakis
  NPF Aktivitetsleder Havkajakk

  Kyle Tsigakis

  Kyle har vokst opp med hav og alltid vært glad i lek og moro. Han padlet for første gang kajakk da han jobbet på Hudøy feriekoloni i 2013. Herfra gikk hele 7 år før Kyle tok grunnkurset hos Mad Goats i 2020 og teknikkurs i Nevlunghavn med Eian Fritid i juli 2021. Han tok aktivitetslederkurs med DNT på Hvasser i oktober 2021 etter en sommer stort sett tilbragt i kajakk.

  Kyle er opptatt av at alle skal ha like muligheter til å bli kjent med og bli glad i havet. I dette ligger også et engasjement for ungdommene i klubben. Kyle er klubbens ungdomsansvarlig og jobber for at ungdommen skal dra på egne turer, overnattingsturer og holde kurs for hverandre.

  Kyle har bakgrunn som barne- og ungdomstrener i annen idrett og har derfra kompetanse som aktivitetsleder for barn og unge. Til daglig jobber Kyle som sosionom i barnevernet

Sted

Bispevika v/Munch-museet
Bispevika v/Munch-museet
Operagata 49
Nettsted
https://madgoats.no/self-service-kayak-rental/

Andre lokasjoner

Tjuvholmen
Tjuvholmen
Lille Stranden 5, Tjuvholmen, Oslo
Nettsted
https://madgoats.no/self-service-kayak-rental/

Neste Forekomst

Vær

Partly cloudy
Partly cloudy
16 °C
Vind: 63Km/t
Luftfuktighet: 88 %
Føles som: 16 °C
QR-kode

Dato

13.aug.2023
Utløpt

Etiketter

Ungdom,
Våttkort

Gratis kajakkurs unge 14-30 år 2023

Du introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har du gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. Kurset skal motivere for videre opplæring i padling.

Varighet: Kurset varer i ca. 3 timer.

Kursdatoer: APK avvikler etter etterspørsel sine kurs på fredag og/eller søndag. Ved behov kan også ungdomskurs avvikles via partner på andre dager. Datoer i denne aktivitetskalenderen er derfor veiledende.

Kursinnhold:

 • Løfte, bære og sjøsette kajakk.
 • Padle forover med rett kurs.
 • Stoppe.
 • Svinge kajakken begge veier.
 • Bakoverpadling.
 • Gå rundt og komme seg tilfredsstillende ut av kajakken i vannet.
 • Ilandstigning
 • Sittestilling og god padleteknikk
 • Innføring til hvordan en kan øke sikkerheten ved padling.
 • Kjennskap til lokale padleforhold.

Om våttkortet: Du vil motta Norges Padleforbunds (NPF) Våttkort etter gjennomført kurs.

Forutsetninger for å kunne forespørre plass til gratis kurs:

 • Alder 14-30 år.
 • Ikke i arbeid.
 • Fastboende med adresse i Bydel Gamle Oslo eller har en tilknytning til bydelen. Sjekk her om bostedsadressen din er i Bydel Gamle Oslo.
 • Svømmedyktig og i alminnelig god form.
 • Klubben vil vurdere henvendelser enkeltvis.
 • Kurs dekkes så langt det finnes midler.
 • Lag/foreninger og grupper av personer kan også sende inn en forespørsel mht. gruppeorganisering.

De utenfor målgruppen kan få rabatterte priser på kajakkkurs som APK-medlem.

X

Arrangementet er ferdig.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *