APK avholder egne organiserte medlemskurs og -turer i regi av klubben på nærmere oppgitte datoer.

Vil du være NPF aktivitetsleder hos APK?

Er du NPF-godkjent aktivitetsleder og har lyst til å jobbe som innleid eller frivillig med kurs og turer, sjekk aktivitetsleder.akerselvapadleklubb.no.

Kort om APKs aktivitetsledere for kurs og turer

De fleste av APKs tur-/kursledere finner du mer informasjon om nedenfor:

Kyle Tsigakis

Kyle har vokst opp med hav og alltid vært glad i lek og moro. Han padlet for første gang kajakk da han jobbet på Hudøy feriekoloni i 2013. Herfra gikk hele 7 år før Kyle tok grunnkurset hos Mad Goats i 2020 og teknikkurs i Nevlunghavn med Eian Fritid i juli 2021. Han tok aktivitetslederkurs med DNT på Hvasser i oktober 2021 etter en sommer stort sett tilbragt i kajakk. Høsten 2022 tok Kyle NPF etterutdanning i ledelse av aktiviteter for barn og unge (EtU UNG Ledelse). I tillegg er han instruktør i NPF Livredning Ute, padleforbundets nye satsing på trygg ferdsel langs kysten.

Kyle er opptatt av at alle skal ha like muligheter til å bli kjent med og bli glad i havet. I dette ligger også et engasjement for ungdommene i klubben. Kyle er klubbens ungdomsansvarlig og jobber for at ungdommen skal dra på egne turer, overnattingsturer og holde kurs for hverandre.

Kyle har bakgrunn som barne- og ungdomstrener i annen idrett og har derfra kompetanse som aktivitetsleder for barn og unge. Til daglig jobber Kyle som voyageleader ombord skoleskipet Christian Radich.

Patricia Kennie

Patricia er opprinnelig fra Canada og vokst opp med idrett og friluftsliv i naturen, men begynte med havkajakk først i voksen alder.  Hun har bakgrunn som forsker innen miljøvitenskap.

Hun ble aktivitetsleder i havkajakk 2021 med kurs innen unge og psykisk helse, i tillegg til grunnkurs i kano, teknikkurs i SUP og livredning.  Hun er ellers aktiv som skiinstruktør, turguide, yogainstruktør og motivasjonstaler. Patricia er klubbens primus motor på nye ideer og forslag til aktiviteter, og er engasjert for clean-up-turer i fjorden og prosjekter for inkludering og mangfold i norsk friluftsliv.

Hun har overlevd en genetisk kreftsykdom etter omfattende og belastende behandling. Gjennom en aktiv livsstil har hun bygd opp igjen helsen og styrken og skapt seg en ny karriere. Patricia er opptatt av å inspirere og hjelpe nybegynnere å finne gleden ved fysisk aktivitet i naturen samtidig som man lærer seg nye ferdigheter på vannet. Alt er mulig med viljestyrke, øvelse og egeninnsats!

Ellen Valvåg

Ellen har alltid hatt en nærhet til vannet og padlet gjerne turer i både kajakk og kano i yngre år. Hun tok opp igjen kajakkpadlingen som hobby i voksen alder. Hun startet å klatre oppover våttkortstigen i 2019 og ble i 2022 sertifisert som NPF aktivitetsleder i havkajakk etter kurs på Vestvågøy i Lofoten. Høsten 2022 tok Ellen NPF etterutdanning i ledelse av aktiviteter for barn og unge (EtU UNG Ledelse). 

Ellen har pedagogisk kompetanse og lang erfaring med å arbeide med mennesker i alle aldre. Ellen har et engasjement for å spre padleglede både på tur og kurs. Hun stiller opp for alle som ønsker å oppleve mestringopplevelser og glede i kajakk. 

Tricia Ratterman

Tricia er opprinnelig fra solfylte California. Hennes erfaring med kajakk startet en sommer hun jobbet på den Hawaiianske øya Oahu. Hun trives godt i vann, helst ute i havet, men også til fjells. Hun tok grunnkurs først 20 år etter at hun begynte å padle kajakk, sommeren 2019. 

Tricia er opptatt av å spre padleglede og turglede blant barn og voksne. Hennes mål er at alle skal føle seg trygge på vannet. Hun stiller opp for alle som ønsker å oppleve glede i kajakk eller ute i naturen. Når Tricia ikke padler, jobber hun med barnegrupper i Redd barna, med aktiviteter i Oslo klatreklubb og som Roughneck på en platform i Nordsjøen. 

Paul Barthel

Paul har padlet siden han kom til Norge fra Tyskland for over ti år siden. Han begynte med havkajakk, og etter hvert med kano og så elvekajakk. Padling har vært Pauls hobby nr 1 i mange år, og styrer både fritid og ferietid.  Paul er sertifisert som NPF aktivitetsleder for kajakk og kano.

Paul har vært på langtur med kano i urørt villmark, og han bruker elvekajakken sin til noe andre vil kalle for ekstremsport. Likevel er han like glad i rolige padleturer i nærområdene. Paul har vært aktivitetsleder for både kajakk og kano i noen år og får mye glede av å gi andre en god start i verdens fineste hobby.

Ole Malvin Øvreås

Ole Malvin startet å padle i 2013 mens han studerte i Sogndal. Han valgte å sertifisere seg som NPF aktivitetsleder også i 2016, etter å ha kjent hvor mye lek og moro en havkajakk kan tilby, i tillegg til nærhet til vannet.

På sjøen er Ole Malvin opptatt av at man skal føle seg trygg, og at det er trygt å la kajakk, åre og vann bli til ett. Om vannet er flatt eller fullt av bølger er det alltid rom for å leke. Kajakken er ikke bare et fremkomstmiddel, men også et verktøy for å oppdage verden og utfordre egne ferdigheter og grenser.

Jørgen Moltubak

Jørgen tok intro- og grunnkurs hos Nesodden kajakklubb i 2013, og teknikkurs samme sted i 2016. I 2018 tok han NPF aktivitetslederkurset hos Kajakk Nord på Værøy i Lofoten, og har tatt NPF Etu kursledelse psykisk helse. Han holder også intro- og grunnkurs hos Nesodden kajakklubb.

Når Jørgen ikke padler, jobber han som lærer i videregående skole, og kurser lærere og lærerstudenter i klasseledelse og undervisningsdesign. Jørgen holder også kurs i pedagogikk og ledelse for kajakkinstruktører.

Susann Iren Hall

Susann tok grunnkurs i både kajakk og kano under årsstudium friluftsliv ved Universitet Nord (tidl. HiNT) i 2010/11. Toppidrettskarriere har gjort at det ikke ble tid til å ta opp padlingen før hun startet som vikar på Friluftshuset Sørenga i 2017. Teknikkurs kajakk ble tatt i 2017 ved Langøyene og NPF aktivitetslederkurs i 2018 på Værøy.

Siden har Susann holdt kurs og ledet turer i Oslo og på Fosenhalvøya. Videre tok hun kanoutdanning i 2019 og er aktivitetsleder i kano også. Hun har i tillegg NPF’s etterutdanning innen psykisk helse samt fysisk funksjonsnedsettelse og kan tilrettelegge for grupper med behov for det.

Driver også med elve-SUP, fridykking og terrengsykling. Leverer master i Folkehelsevitenskap 2020 ved NMBU.